Nazad

U Hanu i Surdulici telefoni ponovo rade

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 28.03.2013 - 11:52

Nakon velikog kvara na međunarodnom optičkom kablu u selu Bujkovac, telekomunikacioni saobraćaj u opštinama Vladičin Han i Surdulica je ponovo uspostavljen.

telefoni ponovo rade

 

Prekid telefona i interneta se dogodio u sredu nešto pre devet sati ujutru, a radnici vranjskog Telekoma su kvar uspeli da otklone oko 15. 30 časova. 
 
Predrag Marić, koordinator za tehniku Telekoma Vranje za OK Radio kaže da je kvar brzom intervencijom rešen u rekordno kratkom roku, a da su korisnici u Vranju i južnije imali telefon i internet zahvaljujući alternativnom pravcu preko Grdeličke klisure. 
 
– Radi se o magistralnom optičkom kablu Vranje-Vladičin Han koji je i međunarodni jer nas spaja sa Makedonijom i Grčkom, pa samim tim ima i optičku zaštitu i alternativni pravac preko Vlasa i Vučja. 
 
Sve opštine južno od Vladičinog Hana su zahvaljujući tome imale nesmetan telekomunikacioni saobraćaj. Zaštita znači da ukoliko dođe do kvara, saobraćaj se automatski preusmerava na alternativni pravac i time izbegava prekid u ostalim opštinama – kaže Marić. 
 
Inače, u sredu su bez telefona i interneta bili svi korisnici u opštinama Vladičin Han i Surdulica, a prva informacija koju smo dobili bila je da je reč o slučajnom prekidu kabla u selu Polom od strane radnika na Koridoru 10. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: