Nazad

U surduličkom autobusu POLJOPRIVREDNIK švercovao RAČUNARSKE KOMPONENTE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 22.05.2018 - 10:37

Vranje - Carinici su u saradnji sa policijom, na ulazu graničnog prelaza Horgoš, sprečili krijumčarenje računarskih komponenti vrednih nešto više od 4.500 evra.

Računarske komponente vredne više od 4.500 evra FOTO: Uprava carina
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao autobus leskovačkih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Beč – Surdulica.
 
Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, i vozači i putnici odgovorili su odrično.
 
- Međutim, detaljnim pregledom prtljaga putnika, u dve šarene torbe čiji je vlasnik bio 39-godišnji srpski državljanin iz Niša, po zanimanju poljoprivrednik, otkriven je neprijavljen tovar.
 
Reč je o računarskim komponentama među kojima su dominirale „kingston“ RAM memorije kojih je bilo gotovo 300, a bilo je USB memorija za skladištenje digitalnih podataka, kao i nekoliko print servera koji omogućavaju štampanje sa bilo kog računara u mreži - stoji u saopštenju Uprave carina. 
  
Procenjeno je da ukupna vrednost zadržane računarske opreme iznosi više od pola miliona dinara.
 
Putnik je, i nakon otkrivenog prekršaja, tvrdio da su to lične stvari koje pripadaju njemu i njegovim roditeljima, zaboravljajući pritom da državljani Srbije bez naplate dažbina u zemlju mogu da unesu robu u vrednosti do 100 evra za lične potrebe i to onu za koju je očigledno da nema komercijalni karakter.
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: