Nazad

U Vranju ipak MUZEJI ZA 10

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 14.05.2018 - 09:42

Manifestacija „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ koja se u celoj Srbiji organizuje od 14. do 20. maja, u Vranju će biti obeležena skromno usled rekonstrukcije dve glavne muzejske kuće.

U Vranju već otvorena „Ispovest jugoslovenske moderne“ FOTO: Promo
Ovaj tradicionalni kulturni događaj se ove godine održava sa temom ''Hiper povezani muzeji..." i njime su obuhvaćeni 18. maj, Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja 19. maja i Nacionala nedelja muzeja.
 
Posetioci vranjske manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ zbog revitalizacije i konzervacije zgrade Selamluka u kome je smešten Narodni muzej Vranje kao i Muzej-kuće Bore Stankovića neće biti u prilici kao do sada da pogledaju stalnu postavku obeju zgrada.
 
Za ovu priliku Narodni muzej Vranje je u saradnji sa Galerijom Doma Vojjke Srbije u Beogradu i Medija centrom "Odbrana" u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju priredio izložbu „Ispovest jugoslovenske moderne“.
 
Postavka obuhvata dela na papiru, izbor iz zbirke Galerije Doma Vojske Srbije, a zastupljeni su umetnici sa prostora nekadašnje Jugoslavije.
 
Najveći broj njih je iz Srbije i najpotpuniji uvid u umetničke tokove se može steći na ovim prostorima ali i šire, jer su na izložbi zastupljena dela najznačajnijih umetnika iz nekadašnjih republika.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: