Nazad

U Vranju poskupljuje sve!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 02.02.2013 - 00:56

U Vranju će od 1. marta poskupeti voda, grejanje i usluge Predškolske ustanove “Naše dete”.

Poskupljivači

Odluku o novim većim cenama donelo je Gradsko veće na 27. sednici održanoj u petak.

Članovi Veća prihvatili su zahteve  „Vodovoda“  za povećanje cene vode u domaćinstvima za 16,6 odsto, i cene grejanja  “Novog doma”  za 20 dinara po kvadratu.

Boravak dece u vrtićima poskupeće za 30 odsto.

Grejanje će, recimo, za prosečan stan od 50 kvadrata mesečno će za grejanje izdvajati oko 5.000 dinara. Nova cena grejanja po kvadratu iznosi 89,48 dinara, dok će kubik potrošene vode koštati  56,57 dinara.  

Cena celodnevnog boravka dece u vrtićima  povećana je za 900 din, pa će te usluge  mesečno roditelje koštati 3.900 dinara. Poludnevni boravak umesto 720 iznosiće 1.133 dinara.

Na današnjoj sednici odložen je zahtev “Komrada” za povećanje cene komunalnih usluga do 21. jula 2013. godine, a grad se obavezao da će pratiti poslovanje tog preduzeća.

Dejan Ilić, direktor “Komrada” kazao je da bi više cene komunalnih usluga bilo potpuno realne, ako se uzme u obzir poskupljenje goriva od 37 odsto.

Gradsko veće donelo je odluku da novi zameni načelnika Gradske uprave bude diplomirani pravnik Stojanča Bogdanović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: