Nazad

U Vranju predstavljene VOJNE ŠKOLE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 07.03.2019 - 11:35

Predstavnici Univerziteta odbrane i Vojne akademije su u šest srednjih i osnovnih škola u Vranju predstavili vojni poziv i konkurs za upis u vojne škole, kako bi se zainteresovani mladići i devojke kvalitetno pripremili za prijemni ispit.

Predavanje u vranjskoj Gimnaziji. Foto: MOD

Učenici su imali priliku da saznaju više o sadržaju i programima koji se izučavaju u vojnim školama, a svoje iskustvo sa njima podelili su oficiri i kadeti Vojne akademije.

O uslovima konkursa za upis u vojne škole danas je u Gimnaziji “Bora Stanković” govorio kapetan Željko Marinković iz Vojne akademije.

On je pozvao mlade da konkurišu za prijem u vojne škole, da na vreme podnesu prijavu i potrebnu dokumentaciju u Centru Ministarstva odbrane za teritoriju Vranja, u periodu kada su konkursi otvoreni i da se što bolje pripreme za prijemni ispit.

O prednostima i izazovima vojnog poziva govorio je kadet vodnik Ivan Mančev, student Treće godine Vojne akademije.

- Iako smo mnogo toga učili u teoriji, tek smo na terenu osetili kako to stvarno izgleda. Moram da priznam, obuka je veoma izazovna, ali to je čar vojnog poziva - rekao je Mančev posle prezentacije u vranjskoj gimnaziji, kojoj je prisustvovao veliki broj učenika.

Predstavljanje vojnog poziva i vojnih škola u Vranju nastavljeno je u Medicinskoj školi  ”Dr Izabel Emsli Haton”, Tehničkoj školi, kao i osnovnim školama “Vuk Karadžić”, “Jovan Jovanović Zmaj”“ i „”Radoje Domanović”.

Konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju otvoren je do 15. marta 2019. godine, a konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije traju do 31. marta 2019. godine.

Sve potrebne informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji zainteresovani kandidati mogu da pronadju na sajtovima Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, Vojne akademije i Vojne gimnazije.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: