Nazad

Ubica dečaka iz Surdulice: Što je bilo, bilo je

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 05.02.2013 - 18:19

Srđan Saitović (32) koji je u subotu na smrt prebio pastorka svog brata, šestogodišnjeg Zorana Kamberovića, u utorak uveče je saslušan pred istražnim sudijom Višeg suda u Vranju.

Soba u kojoj je izvršeno ubistvo

U Višem javnom Tužilaštvu kažu da je tužilac Trajan Dimić od istražnog sudije Staniše Mihajlovića zatražio pritvor za Saitovića u trajanju od 30 dana.

Kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, Saitović je prilikom policijskog saslušanja u svoju odbranu jedino izjavio inspektorima „šta je bilo, bilo je i nema nazad“.

Inače, romska mahala u selu Masurica kod Surdulice, gde se u subotu dogodilo teško ubistvo šestogodišnjaka, poznato je u okrugu po bedi i siromaštvu, ali i situacijama sličnim nedavnom monstruoznom ubistvu.

Pre samo mesec dana stanovnik mahale Reško Bećirović silovao je bolesnu i bespomoćnu meštanku Vinku S. (56), a naselje je poznato i po tučama koje se često završavaju napadima hladnim oružjem.

Meštani Masurice kažu da im Romi iz tog sela često obijaju kuće i kradu nameštaj, ali da im bezbednost ne ugrožavaju.

– Ja radim u prodavnici u kojoj Romi iz te mahale svakodnevno kupuju i piju alkohol. Ja sam šokirana vešću da je Srđan ubio malo dete jer ga odlično poznajem.

To je jedan miran, povučen i psihički stabilan i ozbiljan čovek. Šta mu se te noći desilo u glavi i da li je sve vreme u sebi gajio monstruma ne znam.

Toj deci od njegove snaje kupovao je slatkiše uvek kada je došao do novca – priča meštanka Tanja.

Ona kaže kako je ubica Srđan Saitović često znao i da zaplače zbog teške situacije u kojoj žive Romi iz tog naselja.

Kako se saznaje, Saitović ima dete iz prvog braka koje mu bivša supruga ne daje da viđa.

– Baš je bio dobrica. Da sam čula za bilo kog drugog čoveka, ne bi me možda čudilo, ali saznanje da je Srđan ubio dete je šokiralo ne samo mene, već sve ljude koji ga poznaju.

O njegovoj ozbiljnosti svedoči podatak da je on godinama radio kod inspektora policijske stanice u Surdulici. Sređivao im je drva i odrađivao sve fizičke poslove.

Za to ipak treba u nekoga imati poverenje – kaže Tanja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: