Nazad

Ubici dečaka određen pritvor: "Pao mi je mrak na oči"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 06.02.2013 - 00:10

Istražni sudija Višeg suda u Vranju Staniša Mihajlović odredio je pritvor do mesec dana Srđanu Saitoviću (32) iz Masurice kod Surdulice koji se sumnjiči da je u subotu na svirep način ubio šestogodišnjeg Zorana Kamberovića.

Viši sud u Vranju

– Nakon saslušanja odredio sam pritvor do mesec dana i doneo sam rešenje o sprovođenju istrage. On se tereti za krivično delo teško ubistvo iz člana 114, stav 1 Krivičnog zakonika.

Saitović je prilikom saslušanja izneo odbranu, ali su motivi za ubistvo koje je naveo prilično nejasni. O detaljima ne mogu da govorim, dok ne saslušamo i svedoke u istrazi – kaže sudija Mihajlović.

Kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, Srđan Saitović je istražnom sudiji rekao da u trenutku ubistva nije bio svestan svojih postupaka.

Izjavio je da je prošle godine imao saobraćajnu nezgodu u Beogradu zbog koje je dugo bio u komi, a da od tada s vremena na vreme upada u konfuzno psihičko stanje.

Naš sagovornik kaže da je Saitović ispričao kako se seća da je šestogodišnjeg Kamberovića udarao pesnicama i nogama po glavi i telu, samo zato što je odjednom „osetio snažan pritisak u glavi“ i kako je istakao, „pao mu je mrak na oči“.

Saitovićevi navodi o saobraćajnoj nezgodi biće ispitani i provereni, a on će, kako se saznaje, biti poslat u Specijalnu bolnicu Toponica na psihijatrijsko veštačenje.

Kazna za krivično delo teško ubistvo propisana Krivičnim zakonikom je od 30 do 40 godina zatvora.

Srđan Saitović je u noći između subote i nedelje nasmrt prebio pastorka njegovog brata Zorana Kamberovića, šutirajući ga u stomak i glavu.

Tom prilikom polomio mu je osam rebara, a rezultati obdukcije su pokazali da je pokojnom Zoranu jetra prepukla, kao i da su mu ozbiljno oštećeni unutrašnji organi.

Saitović je na policijskom saslušanju priznao da je počinio zločin, nakon čega mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: