Nazad

Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga: Međunarodni dan sestrinstva u posebnim okolnostima

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 12.05.2020 - 12:24

Svake godine medicinske sestre u celom svetu obeležavaju 12. maj kao Međunarodni dan sestrinstva, a ove godine se obeležava pod drugačijim okolnostima, mnogo glasnije, i sa jasnom porukom o značaju rada sestrinstva.

Foto: S.Tasić/OK Radio

Poziv medicinske sestre je poziv pun humanosti i predanosti, poziv koji  zahteva svakodnevnu požrtvovanost i brigu za ljudski život, ali uprkos svim dosadašnjim neprekidnim borbama, tek je dvomesečna borba sa korona virusom iznedrila značaj rada medicinskih sestara i tehničara.

Ovaborbajepokazaladamedicinskesestre i tehničarislužečovečanstvu i svojimradomštitezdravljekakopojedinacatako i celokupnezajednice.

Danas su medicinske sestre i tehničari, kao i svizdravstveni radnici, zahvaljujući svom predanom radu na pijedestalu humanosti i profesionalizma.

To potvrđuju i sve vodeće zdravstvene organizacije, na čelu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), koja je 2020. Godinu proglasila Međunarodnom godinom medicinskih sestara i babica.

Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga Vam čestita međunarodni Dan sestrinstva i pruža punu podršku i zahvalanost.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: