Nazad

Uhapšen zbog pokušaja TRGOVINE MALOLETNICAMA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 22.10.2019 - 23:26

Nakon proaktivne istrage koju je Više javno tužilaštvo iz Vranja vodilo zajedno sa Grupom za suzbijanje trgovine ljudima PU Vranje, lišen je slobode I.B. iz Vranja (53), zbog krivičnog dela trgovina ljudima, učinjenog nad maloletnim licima.

Više javno tužilaštvo u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Osumnjičenom se stavlja na teret da  je tokom avgusta ove godine vrbovao i prevezao do Nemačke dve maloletne osobe ženskog pola, da bi potom iste primoravao na pružanje seksualnih usluga u jednom ugostiteljskom objetku.

Osumnjičeni je saslušan od strane javnog tužioca i protiv istog je predloženo određivanje pritvora  do 30 dana, što je prihvaćeno od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju.

Za krivično delo trgovina ljudimaiz čl.388 KZ-a koje se osumnjičenom stavlja na teret predviđena je kazna zatvora u trajanju od pet godina do zakonskog maksimuma.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: