Nazad

Ukrali i isekli manastirsko zvono

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 29.08.2012 - 11:32

Efikasnom akcijom vranjska policija je pronašla ukradeno crkveno zvono iz manastira Sveti Nikola u Vranju, potvrđeno je OK radiju.

Manastir Sveti Nikola
Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju kaže da je policija operativnim radom došla do informacija da su zvono iz manastira Sveti Nikola u Vranju odneli Dolfi A. (1973) i Demir I. (1985), obojica iz Vranja.
 
- Operativnim radom došli smo do podataka da su njih dvojica 26. avgusta ove godine preskočili manastirski zid, sa unutrašnje strane otvorili veliku drvenu kapiju, a zatim iz dvorišta ukrali i odneli zvono - kaže portparol Stamenković.
 
On je objasnio da je manastirsko zvono, koje potiče iz 1911. godine, vranjska policija pronašla u kući Dolfija A. na žalost isečeno na dva dela i da ga vratila Vranjskoj eparhiji.
 
Portparol je takodje podsetio da u Vranju i vranjskom kraju skoro da nema groblja sa koga poslednjih tri-četiri godine nepoznate osobe nisu poskidale i odnele veliki broj bronzanih statua pokojnika.
 
Protiv Dolfija A. i Demirija I. podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška kradja.
 
U Tužilaštvu saznajemo da je podnet zahtev za sprovodjenje istrage protiv Dolfija A. i Demirija I.  i da su oni privedeni istražnom sudiji koji im je odredio pritvor u trajanju do mesec dana.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: