Nazad

Ulaganje za bezbednost JUŽNE PRUGE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 22.07.2018 - 11:26

Vranje – Infrastruktura železnice Srbije izdvojiće nešto više od 90 miliona dinara za obezbeđivanje šest putnih prelaza u Srbiji, među kojima su dva ne jugu Srbije.

Biće postavljene rampe i svetlosna signalizacija FOTO: D. Ristić/OK Radio
Infrastruktura železnice Srbije obezbediće u narednom periodu polubranicima i svetlosnom signalizacijom šest putnih prelaza u Srbiji, a cilj je da se na tim mestima podignu na viši nivo osiguranje i bezbednost saobraćaja.
 
Tako će na magistralnoj pruzi Niš - Preševo u narednom periodu polubranicima i svetlosnom signalizacijom biće obezbeđeni putni prelazi u mestu Rajince, nedaleko od Preševa, kao i između železničkih stanica Leskovac i Đorđevo.
 
Nova signalizacija i sigurnosna oprema obezbeđivaće ubuduće i putni prelaz u naselju Klenje, na magistralnoj pruzi Beograd - Mladenovac, kao i u samom Mladenovcu, zatim putni prelaz u Subotici, ali i na putnom prelazu u mestu Brasina, na regionalnoj pruzi Ruma - Šabac - Donja Borina - državna granica.
 
Za taj posao Infrastruktura železnice Srbije izdvojiće nešto više od 90 miliona dinara, a prioriteti su određeni na osnovu zahteva lokalnih samouprava, zbog povećanog obima drumskog saobraćaja.
 
Radovi će biti realizovani kontinuirano, a očekuje se da prve aktivnosti na njihovom uređenju počnu već u narednih mesec dana.
 
Najkasnije do kraja novembra radovi bi mogli da budu završeni na tri od planiranih šest putnih prelaza, i to u mestima Klenje, Brasina i Rajince, a nakon toga nastaviće se aktivnosti na postavljanju nove signalno-sigurnosne opreme i na prestala tri putna prelaza obuhvaćena ovim projektom, navedeno je u saopštenju Infrastrukture Železnica Srbije.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: