Nazad

UNICEF-ov Program za rani razvoj u Vranju: Zajednička IGRA deteta i roditelja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 18.11.2019 - 23:51

U Vranju je predstavljen Program za rani razvoj za podršku Podsticajnom roditeljstvu kroz zajedničku igru deteta i roditelja, koji sprovodi UNICEF Srbija u saradnji sa LEGO Fondacijom.

Partnerstvo sa jedinicama lokalne uprave FOTO: vranje.org.rs
Reč je o petogodišnjem procesu, u okviru kojeg je igra navedena kao optimalni način za učenje, sticanje veština, vaspitanje i razvoj dece u ranom detinjstvu, od rođenja do šeste godine
 
Sa Savetom za prava deteta i partnerstvima na nacionalnom i lokalnom nivou, UNICEF će podržati jačanje kapaciteta sistema za podršku roditeljstvu u periodu od 2019. do 2024. godine. 
 
Partnerstvo sa jedinicama lokalne uprave šest lokalnih zajednica (Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Vranje, Bor i Gradska Opština Palilula u Beogradu), uključujući ustanove zdravlja, predškolskog obrazovanja i socijalne zaštite, kao i sve druge relevantne činioce, treba da ponudi lokalne strategije, planove, inovativna rešenja i održive usluge koji će nakon toga biti integrisani u sistemska rešenja
 
Ovom prilikom, učesnici u realizaciji projekta u Vranju upoznati su na koji način da prepoznaju partnere na lokalnom nivou koji bi uzeli aktivno učešće u realizaciji Programa za rani razvoj, odnosno Podsticaja roditeljstvu kroz igru
 
Po rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, u realizaciji ovog projekta osim lokalne samouprave aktivno učešće uzeli su i Zdravstveni centar sa akcentom na Patronažnu službu, PU "Naše dete", Centar za socijalni rad i udruženja roditelja.
 

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: