Nazad

Upozorenje RHMZ: U Srebiji danas SNEG, osim na jugu zemlje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.01.2021 - 10:40

U većem delu Srbije ujutro će biti obilan sneg, a na jugu mešovite padavine snega i kiše koja će se lokalno lediti na tlu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uz sneg pada i kiša, koja se lokalno ledi na tlu FOTO: S. Tasić/OK Radio
- Ujutro na području Srbije u većini mesta umeren sneg, a na jugu i jugoistoku povremeno i kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu.
 
U planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača za 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje. 
 
U nižim predelima dalje povećanje visine snega za oko 10 cm, lokalno i više, osim Vojvodine, gde se očekuju slabije padavine (oko 5 cm snega) i krajnjeg juga Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.
 
Na području Beograda povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm, a u brdsko-planinskom području na periferiji grada i za oko 20 cm.
 
Slabljenje padavina očekuje se danas pre podne i sredinom dana - glasi upozorenje RHMZ.
 
Na snazi je narandžasti meteoalarm u južnim delovima Srbije
 
U toku dana padavine će oslabiti i biti u prekidima. Duvaće slab i umeren vetar, istočni i severoistočni.
 
Najniža temperatura će se kretati od minus dva do nula stepeni Celzijusa, a najviša od minus jedan do tri stepena
 
U Srbiji će naredne sedmice biti pretežno oblačno i hladno vreme.
 
Do 15. januara će biti povremeno slab sneg, na jugu Srbije još 12. januara uz sneg će biti i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.
 
Zatim će do kraja narednog sedmodnevnog perioda biti uglavnom suvo sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod nula stepeni (ledeni dani).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: