Nazad

Upozorenje za putnike koji dolaze iz zemalja u kojima ima slučajeva KORONA VIRUSA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 13.03.2020 - 14:21

Ministarstvo zdravlja RS objavilo je upozorenje za putnike koji dolaze iz zemalja u kojima ima slučajeva infekcije izazvane novim virusom korona.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Kako se navodi u upozorenju, ukoliko ste boravili u području u kojima ima slučajeva infekcije izazvane novim virusom korona, u cilju sprečavanja prenošenja infekcije u Republici Srbiji, ali i u cilju zaštite vašeg zdravlja, dužni ste da preduzmete sledeće mere: u narednih 14 dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, na radnom mestu ili na javnim mestima; ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite.

Od epidemiologa će stanovnišvo dobiti uputstva o daljem postupku.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju na raspolaganju su građanima za sve informacije na brojeve 017/421-310, 064/ 14 03 289.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: