Nazad

Uranak u Čoški uz vola na ražnju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 01.05.2013 - 14:24

Na 1. maj 2013.. godine ponovo je otvoreno izletište „Ćoška“ u Vranju, posle 20 godina u kojima nije radila.

Ćoška danas

Uređenu „Ćošku“ nakon  trodnevnih radova na rekonstrukciji tim „Jelen za lepšu Srbiju“ Apatinske pivare svečano je 1. maja predao na upotrebu gradonačelniku Zoranu Antiću.

Veliki broj građana već u prvim jutarnjim satima u sredu je  izašao  na prvomajski uranak na lokaciju na kojoj su uz suncobrane postavljeni setovi za sedenje, roštilj i ražanj sa volom od 325 kilograma koji se peče od sinoć u 19 sati.

Čitava fešta uz pivo i pečenog vola organizovana je za šest hiljada Vranjanaca, a počela je u ranim prepodnevnim satima.

Prostor obezbeđuje preko 50 ljudi iz komunalne policije a tu je i cisterna sa vodom za piće koju je dopremio vranjski „Vodovod“.
U blizini izletišta postavljene su tezge sa suvenirima, prodaje se šećerna vuna i sladoled.

- Žao nam je bilo da ova lepota od prirode bude uništavana godinama unazad. Srećna sam što je tome kraj jer je ovo raj za decu i za nas odrasle- kaže Vranjanka Radojka Mitić koja stanuje nedaleko od izletišta.

Prema rečima gradonačelnika Antića ovo je tek početak u sređivanju „Ćoške“ zahvaljujući Apatinskoj pivari.

- Naredne godine kompletno ćemo obnoviti izletište i dati ga građanima na upotrebu. Građani žele da „Ćoška“ bude osvetljena i ograđena žičarom –kaže Antić.

Mario Milovanović  brend koordinator za „Jelen pivo“ kaže da je grad Vranje prvi u akciji Apatinske pivare “Jelen za lepšu Srbiju“jer su građani emotivno vezani za tu lokaciju koja ima izuzetan pogled na čitav grad.

- Vranje je prvo jer je presudio entuzijazam rukovodstva grada i samih građana da nastave tradiciju  okupljanja i uživanja na ovom prostoru- kazao je Milovanović.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: