Nazad

URS: Antić je usamljeni jahač

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 06.12.2013 - 14:30

Gradski odbor URS u Vranju nije prekršio koalicioni dogovor sa SPS-om time što su odbornici te stranke napustili poslednju sednicu Skupštine grada, saopšteno je iz Regiona.

Sa sednice URS

Predsednik GrO Dinkićeve stranke Uroš Trajković kaže da je tokom sporne sednice apelovao na socijaliste i naprednjake da najpre reše probleme između sebe, pa tek onda nastave sednicu, ali da su socijalisti ignorisali taj zahtev.

Kako je kazao Trajković, sada je predsednik SPS-a i gradonačelnik Zoran Antić ostao „usamljeni jahač“.

– Na sednici je bilo reči o veoma važnoj stvari za dalje funkcionisanje grada, a to je budžet.

I za govornicom i van nje sam tražio od Antića i Nikolića da reše međustranačke nesporazume kako bi mogli da nastavimo sa sednicom.

Antić uopšte nije želeo da razgovara tvrdeći da između SPS-a i SNS-a nema nikakvih problema, a svedoci smo bili da je veći deo naprednjaka napustio sednicu.

Kasnije smo ustanovili da socijalisti i Antić žele da naprave sopstvenu većinu, a to je ono za šta građani Vranja nisu glasali – kaže Trajković.

On je optužio rukovodstvo SPS-a da su u prethodnih mesec dana vršili pritisak na pojedine odbornike iz drugih stranaka da pređu na stranu socijalista.

Kako kaže, ucenjivali su, kupovali, a direktno se i gradonačelnik Antić uključio u akciju, odlazeći kod pojedinih odbornika kući da ubeđuje i ucenjuje.

– Stvar je vrlo jasna. Ako postoji koalicija i onda neko iz te koalicije startuje odbornike koalicionih partnera, upravo je taj prekršio koalicioni sporazum.

U ovom slučaju je to SPS, a ne mi. Nakon te sednice Skupštine kupili su još nekoliko odbornika kako bi napravili sopstvenu većinu.

Mi ćemo otići na narednu sednicu Skupštine i tada ćemo razgovarati o učinku naših ljudi, ali ćemo se osvrnuti na rad drugih većnika – ističe Trajković.

On dodaje da je Antić sada ostao sam, jer se, kako je kazao, posvađao sa DSS-om, DS-om, SNS-om, a sada i sa URS-om.

– Ostao je usamljeni jahač, sam u sedlu. Koliko košta jedan odbornik ne znam, to zna gradonačelnik, ali znam da ucene i ponude koje daju socijalisti nije lako izdržati.

Moji odbornici i članovi imaju obraz i na grudima im ne piše da su na prodaju. Svi odbornici URS-a ostaju sa nama i zastupaće ideje koje mi kao stranka promovišemo – kaže Trajković.

Iako sednicu nije napustio sa ostalim odbornicima URS-a, odbornik Regiona Miloš Stamenković, poznatiiji kao DJ Paci, kaže da nisu tačne informacije da će napustiti URS.

On je nakon petnaestak minuta posle brojnih ubeđivanja sa svih strana da izađe iz skupštinske sale, bukvalno besan izjurio i napustio zgradu Skupštine.

Tada se spekulisalo da mu je direktor firme u kojoj je Stamenković zaposlen poslao poruku da odmah napusti sednicu i dođe na posao, inače će u suprotnom dobiti otkaz.

Stamenković međutim negira te navode, rekavši da mu je pozlilo i da je iz Skupštine otišao pravo u Hitnu pomoć gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: