Nazad

URS izbačen iz vlasti u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 05.12.2013 - 14:21

Zbog napuštanja poslednje sednice Skupštine Vranja iz lokane vladajuće koalicije izbačen je URS, odlukom SPS-a, PUPS-a, JS-a i SDPS-a.

Sa skupa koalicije oko SPS-a

Kako je saopšteno, URS je prekršio politički sporazum kojim je stvorena koaliciona politička većina u Skupštini grada.

– Raskidanjem koalicionih odnosa sa URS-om prestaju sva prava i obaveze prema izabranim, imenovanim i postavljenim licima lokalne samouprave iz ove stranke.

Napuštanjem 17. sednice Skupštine grada, održane 27. novembra od strane odbornika URS i prestankom pružanja političke podrške vladajućoj većini stekli su se uslovi za isključenje Ujedinjenih regiona iz vladajuće većine, uzimajući u obzir da prethodno nikakvih problema u odnosima naših stranak nije  bilo – kaže predsednik GrO SPS Zoran Antić.

On je dodao da će sve dalje političke dogovore, aktivnosti i obaveze stranaka oko funkcionisanja Skupštine, organa grada i jedinice lokalne samouprave, koalicija oko SPS-a nastaviti sa SNS-om i koordinatorom političkih aktivnosti te stranke, kao i budućim poverenikom naprednjaka, kada neko bude postalvjen na tu funkciju.

– Usaglasili smo sve bitne stavke oko budžeta i nesmetanog funkcionisanja grada, ostaje nam samo još neke sitnice da dogovorimo i da čekamo narednu sednicu Skupštine.

Ja mogu da razumem da je sednicu Skupštine napustila neka opoziciona stranka, ali mi i dalje nije jasno za sve ove godine koliko se bavim politikom, zbog čega je vladajuća partija napustila sednicu što je nedopustiv presedan.

Dobili smo mandat da vršimo vlast i ne možemo sami sebe da rušimo, što je URS uradio – kaže Antić.

S obzirom da koalicija oko SPS-a nije dobila saglasnost SNS-a za izbacivanje URS-a, Antić kaže da je ovo odluka četiri vladajuće stranke, a da SNS može sada samo zauzeti stav po pitanju isključenja Dinkićevih ljudi.

– Želim da podsetim da je samo deo odbornika SNS-a takođe napustio sednicu Skupštine, a da je deo ostao u Sali.

Odbor im je nakon toga raspušten i sada čekamo poverenika sa kojim ćemo nastaviti pregovore i dogovore oko funkcionisanja koalicije – ističe Antić.

Za narednu sednicu Skupštine grada on je najavio smenu svih funkcionera iz URS-a.

Predsednik GrO URS Uroš Trajković tvrdi da nije video odluku o izbacivanju  iz vladajuće koalicije, iako nam je potvrđeno da je ona u nešto posle 12 sati stigla u prostorije te stranke.

– Obavešten sam neposredno o toj odluci, ali je nisam video, tako da ne znam o čemu se radi. Ono što za sada mogu da kažem je da je takav čin bio očekivan.

Čim budemo prikupili sve potrebne informacije, obratićemo se javnosti, a to će najverovatnije biti u petak – kaže Trajković.

Inače, koalicija okupljena oko socijalista ima 24 odbornika u Skupštini grada. Kako su istakli, pored svojih imaju podršku i samostalnog odbornika Bobana Pešića i odbornika DSS-a Zvonimira Cvetkovića, što znači da računaju na 26 ljudi od 65 odbonika skupštine.

Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: