Nazad

URS sto dana u vranjskoj vlasti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 02.04.2013 - 12:34

Gradski odbor URS-a u Vranju zadovoljan je učešćem u lokalnoj vlasti u prethodnih sto dana, od kada je postao deo vladajuće koalicije.

Sa lica mesta iz prostorija URS-a

Prema oceni lidera te stranke Uroša Trajkovića, jedan od glavnih i vidljivih rezultata URS-a u Vranju je izdvajanje 100 miliona dinara preko Ministarstva finanasija za sređivanje Industrijske zone Bunuševac, otvaranje privrednog društva „Slobodna zona“ za dolazak „Geox“-a, gde će biti upošljeno 1.250 radnika.

- To je samo prvi korak, jer će Ministarstvo finansija i dalje pratiti razvoj Industrijske zone pružajući stručnu i finansijsku pomoć – kazao je Trajković.

Dragan Janjić, podpredsednik vranjskog odbora stranke, kazao je da je zahvaljujući lobiranju URS -a kod ministarstva koje vode ljudi iz te stranke, iz NIP-a za rekonstrukciju vranjske Gimnazije obezbeđeno 100 miliona dinara, za asfaltiranje četiri saobraćajnice 80 miliona dinara a grad je dobio još jedan vrtić u naselju „Asambair“.

- Već smo u pregovorima sa Ministarstvima regionalnog razvoja i finansija da se odobre sredstva za izgradnju zaobilaznice kako bi se Industrijska zona spojila sa Koridorom 10 jer je zona veliki potencijal za privlačenje investitora – kaže Janjić.

URS je od juče krenuo sa aktivnostima koje se tiču učešća na izborima za Savete mesnih zajednica, a Trajković kaže da je dobro što se oni prvi put održavaju po većinskom principu.

- Zadovooljni smo što su i ovi izbori organizovani po pravilima kao kod izbora za lokalnu i republičku skupštinu. Procedura za pripremu i njihovo održavanje je potpuno jasno definisana – kazao je Trajković.

Prema njegovim rečima po prvi put će Ministarstvo za regionalni razvoj odvojiti značajna sredstva za projekte koji potiču iz samih mesnih zajednica. Preduslov je da će učestvovati  mesne zajednice iz lokalnih zajednica koje imaju ovakav način izbora njihovih Saveta.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: