Nazad

Uručene godišnje nagrade grada Vranja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 01.02.2013 - 00:28

Svečanom akademijom na kojoj su dodeljena javna priznanja „31. januar“, u četvrtak uveče završeno je sedmodnevno obeležavanje Dana grada.

Boki Milošević na svečanoj dodeli nagrada

U sali Doma vojske uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, predstavnika vojske, policije, crkve i rukovodstva grada, petu godinu zaredom dodeljena su najviša gradska priznanja pojedincima i kolektivima.

Plaketu „31. januar“ koja se dodeljuje na svakih pet godina, dobio je general Milosav Simović.

On je je ujedno i dobitnik sablje, kao posebnog priznanja, koju mu je uručio gradonačelnik Zoran Antić,  za sva dela koja je učinio za građane i grad.

Doktor Vera Cenić dobitnica je specijalnog javnog priznanja „31. januar“, kao cenjena profesorka  koja je svoj život posvetila nauci i književnom radu.

Kao potvrda saradnje priznanje je pripalo i  EU Progres, koje je primio gospodin  Grem Tindal.

Priznanje je primio  i komandant 4. brigade kopnene vojske pukovnik Zoran Lubura, u ime Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane.

Po odluci Skupštine grada, javno piznanje „31. januar“ za izuzetne rezultate postignute iz oblasti medicine dobio je Dragan Mikić, načelnik Prvog odeljenja Klinike za infektivne i tropske bolesti na Vojno medicinskoj akademiji, inače rođeni Vranjanac.

Među dobitnicima ovog  najvišeg gradskog priznanja je i profesor doktor Sunčica Denić, književnik i naučni radnik.

Za izuzetan doprinos u humanitarnom radu i pomoći groženim licima  ovo priznanje pripalo je Ljubinki Milovanović.

U ime svih nagrađenih zahvalio se general Milosav Simović, zamenik komandanta Kopnene vojske.

Muzički deo programa obogatili su svojim nastupom Ekstra Nena, Galina Perić  i klarinetista Boki Milošević, uz pratnju Umetničkog ansambla ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, kojim je dirigovao Pavle Medaković.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: