Nazad

Uskoro novi lokalni digitalni servis: Lakše PLAĆANJE DAŽBINA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 22.08.2019 - 09:34

Grad Vranje, kao lokalna samouprava koja je prepoznata kao pionir u uvođenju digitalnih servisa, u saradnji sa kabinetom predsednice Vlade RS – Tima za reformu javne uprave, Kancelarijom za IT i eUpravu i Narodnom bankom Srbije, učestvuje u implementaciji projekta, koji će građanima omogućiti instant plaćanje svojih obaveza, odnosno usluga, skeniranjem QR kodova.

I Grad Vranje u projektu FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na sastanku koji je tim povodom održan u maloj sali Skupštine grada, gradonačelnik Slobodan Milenković, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović i zamenica načelnika Tanja Spasić razgovarali su sa direktorima i predstavnicima javnih ustanova i preduzeća o stvaranju uslova za primenu ovog servisa. 
 
Grad Vranje poslao je pismo o zainteresovanosti i već početkom septembra biće održan sastanak pojedinih JLS, među kojima će biti i Grad Vranje, sa predstavnicima kabineta predsednice Vlade RS i NBS, na kome će biti reči o tehničkim detaljima uvođenja novog sistema plaćanja na nivou lokalne samouprave. 
 
Realizacijom projekta, Grad Vranje i Gradska uprava će omogućiti građanima i privredi znatno lakše ispunjenje redovnih obaveza, a korist bi imao i primalac jer se sredstva prenose za samo par sekundi i odmah postaju raspoloživa.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: