Nazad

Uspela hajka na vukove

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.02.2013 - 14:13

U organizaciji lovačkog udruženja “Fazan” iz Vranja održana je sedma po redu manifestacija “Vranjski vuk” na Devotinskim livadama na planini Goč.

Lovci na Goču

“Vranjski vuk” je okupio preko 500 lovaca, ljubitelja lova i građane iz Vranja i okoline, kao i goste iz okruga, ali i Leskovca, Vlasotinca, Niša, Aleksinca, Svilajnac, iz nekih mesta iz Vojvodine.

Da bi se okupilo toliko ljudi zaslužan je bio raznovrstan program, ali i sunačano vreme i sneg koji je okovao okolinu.

Dragan Dodić, predsednik lovačkog udruženja “Fazan” iz Vranja ne krije zadovoljstvo jer je manifestacija bila pun pogodak.

- Ono što smo zamislili to smo i ostvarili, da manifestacija bude takmičarskog i zabavnog karaktera, da organizujemo hajku na vukove, takmičenja u spravljanju lovačkog gulaša, u vučenju konopca, bacanja kamena s ramena.

Ipak, glavni cilj je bilo druženje i razmena iskustva i uživanje u prirodnim lepotama našega kraja – kaže za OK Radio Dodić.

Hajka na vukove je krenula u šest časova ujutru, a lovci su se na širokom prostoru rasporedili u više grupa. Jedna je krenula iz Vrtogoša, druga iz pravca planina Oblik i Grot, a treća iz pravca Mijovca, sela u Poljanici.

- Odlično organizovana hajka dala je dobre rezulatate. Ustreljena su četiri vuka i dve lisice. Vukove su ustrelili: Goran Ristić iz sela Dulan, Gojko Stošić iz Vladičinog Hana, Slađan Mikić iz Trstene i  Dragan Trajković iz Mijovca – navodi Dodić.

Posebnu pažnju izazvalo je takmičenje u vučenju konopca i bacanju kamena s ramena, koje je proteklo u bučnoj atmosferi praćeno navijanjem.

- Prvo mesto je osvojila ekipa “Taska” iz Vranja, drugo “Drenovac”, a treće “Sobina”.

U bacanju kamena s ramena najbolji je bio Vladica Cvetković iz Preševa – ističe Dodić.

Na karju, najviše interesovanja vladalo je za takmičenje u pravljenju lovačkog gulaša. Bilo je oko 10-tak ekipa spremnih da se znanjem i umećem izbore za titulu najboljeg.

- Najbolji je bio iz ekipe Gorana Ristića Šapranceta, drugo mesto je ponela ekipa “Fazan” iz Vranja na čelu sa majstorima Veljom Stevanovićem i Svetomirom Stojkovićem Cekom, a treće je pripalo ekipi vojske “Gugutka”, na čelu sa majstorima Slađanom Stošićem Dejanom Arsićem, Goranom Dimitrijevićem i Ivanom Pavlovićem – kaže Dodić.

Nakon dodele nagrade lovci su znali da proslave svoj dan uz muziku bleh orkestra iz Golemog Sela pod rukovodstvom Dragana Janjića Muse i Jovice Stojadinovića Joce.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: