Nazad

Uspela Vlasinska regata

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 03.08.2014 - 10:38

Vranje - Na Vlasini i Vlasinskom jezeru održana je Treća Vlasinska regata – revijalno takmičenje kajakaša i kanuista iz nekoliko susednih zemalja.

Trka čamaca na Vlasini

Organizatori regate – Nautički klub „Liman“ iz Zemuna i Turistička organizacija opštine Surdulica - ugostili su oko stotinu rekreativaca iz Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije.

- Osnovni cilj ove regate, pored takmičarsko-rekreativnog,jeste  promocija svih vrsta plovila bez motora, kako bi smo trajno sa ovog prostora „oterali“ sve zagađivače prirode – rekao je na otvaranju regate predsednik SO i narodni poslanik Novica Tončev.

Učesnici regate su u subotu imali sadržajan i uzbudljiv dan. Najpre su, u revijalnom delu, od vidikovca Hadži Zamfira oplovili ostrvo Dugi del, a potom se takmičili u nadvlačenju čamaca i obaranju „sa brvna“.

- Ovo je definitivno najlepše akcija u nas kojom se promoviše ekološka svest i propagira jedan novi način odnosa prema prirodi i vodama – kaže Boris Purtjakov, predsednik Nautičkog kluba „Liman“ iz Zemuna uz napomenu da je neophodno raditi na ideji da ova akcija traje svih 365 dana u godini.

On žali što su nekoliko hladnih i kišovitih dana pred samu regatu, sprečili veliki broj onih koji su hteli i ove godine da učestvuju na ovoj smotri.

Najuspešnijim takmičarima regate umetničke slike, dar organizatora, uručila je Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije opštine Surdulica.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: