Nazad

Vanredno stanje – paravan za TRGOVINU LJUDIMA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 11.06.2020 - 14:25

„Prevencija i borba protiv trgovine ljudima“ – naziv je panel diskusije koja je održana u Vranju.

Akcenat stavljen na novi oblik trgovine ljudima FOTO: vranje.org.rs

Na ovu temu sa akcentom na upoznavanje sa fenomenom trgovine ljudima govorile su Danijela Milosavljević, gradska većnica za socijalnu politiku i lokalnu upravu i predsednica Lokalne mreže, Danijela Trajković, tužiteljka Višeg javnog tužilaštva Vranje, Beba Кanački, potpredsednica Lokalne mreže i Anita Stojanović iz Centra za društvene integracije.

Prema rečima Danijele Milosavljević, panel diskusija organizovana je sa ciljem da se sumiraju rezultati rada Lokalne mreže, posebno u uslovima vanrednog stanja, tim pre jer je u ovom periodu zabeležen jedan slučaj trgovine ljudima, na koji je Lokalna mreža pravovremeno reagovala.

- S obzirom da Lokalna mreža postoji od 2013. godine ima i bogato iskustvo u prevenciji i radu na konkretnim slučajevima trgovine ljudima.

Ovom prilikom osim na rad u vanrednom stanju, akcenat stavljamo i na jedan novi oblik trgovine ljudima koji sve više uzima maha, a to je radna eksploatacija
- rekla je Danijela Milosavljević.

Učesnici panel diskusije razmatrali su i okolnosti i rad u nepredviđenim situacijama kakve su nas zadesile tokom pandemije i naglasili potrebu da se osiguraju sredstva pomoći, programi zaštite, kao i neophodnost da istrage i sudovi i dalje funkcionišu tokom mogućih budućih mera izolacije.

Organizator skupa je Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima uz podršku Atine - Udruženja građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: