Nazad

Važan trening za NVO

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.05.2014 - 09:35

Regionalni trening za planiranje i pisanje projekata, namenjen predstavnicima i organizacijama civilnog društva koji se bave manjinama, održan je u “ Connection centru” u Vladičinom Hanu.

Sa lica mesta

Cilj je bio da polaznici dobiju osnovnu obuku pomoću koje će biti u mogućnosti da apliciraju za novčana sredstva kod dostupnih fondova, kako u zemlji tako i u inostranstvu, a pre svega, od fondova Evropske unije.

Treningu je prisustvovalo 26 učesnika iz 22 institucije i organizacije čiji rad direktno dotiče manjine iz Vranja, Vladičinog Hana, Bujanovca i Preševa.  

Dejan Nikolić iz Kanlcearije za lokalni ekonomski razvoj Opštine Vladičin Han, i Tatjana Panić Živković iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Leskovca upoznavali su prisutne sa fondovima Evropske unije koji će u narednom periodu biti otvoreni za Srbiju i koje će moći da koriste i institucije i udruženja koji se bave ljudskim pravima, manjinama ali i obrazovanjem, zdravstvom i bezbednošću.

Učesnici su se upoznali i sa osnovama planiranja projekta, od analize zaintersovanih strana i problema, do planiranja aktivnosti za njihovo rešavanje na terenu, kao što su: odliv romske dece iz vrtića i škola, nepristupačnost javnih objekata osobama sa invaliditetom i drugim grupama građana i loša intersektorska saradnja na polju ljudskih i manjinskih prava.

Trening je organizovao ”Generator” iz Vranja, u okviru projekta ”Izjednači me”, posvećenog unapređenju svesti građana o poštovanju prava manjina na jugu Srbije, borbe protiv diskriminacije i inkluzije.

Projekat je započet u aprilu 2013. godine i sprovođen je godinu dana na teritoriji opština Preševo, Bujanovac, Vranje i Vladičin Han uz učešče 56 institucija i organizacija.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: