Nazad

Velika zaplena droge na prelazu Preševo

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 17.09.2018 - 08:14

Vranje - Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, otkrili i sprečili dva pokušaja krijumčarenja narkotika i zaplenili više od 20 kilograma droge, saopštila je Uprava carina.

Pune ruke posla za carinu. Foto: Uprava carine

Zaplenjeno je više od 19 kilograma marihuane i nešto više od kilograma heroina.

Prvi slučaj je otkriven tokom popodnevnih sati, kada je carinik za detaljnu kontrolu izdvojio “mercedes A klase”, albanskih registarskih oznaka, koji je na prelaz pristigao iz Makedonije.

Automobilom je upravljao albanski državljanin, koji je cariniku rekao da nema ništa da prijavi.

- U saradnji sa policijskim službenicima, carinik, koji je posumnjao da se u automobilu ipak nešto krije, uspeo je ubrzo da potvrdi svoje sumnje.

Naime, u zadnjim bočnim krilima automobila, između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih krila, pronašao je 26 paketa  u kojima je bilo 15,64 kilograma marihuane.

U šupljinama vozila, koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkriveno je i dva paketa sa 1,068 grama heroina
– navode iz Uprave carina.

Ubrzo pošto je otkriven ovaj pokušaj šverca droge, na prelaz je oko 21 čas pristigao 34-godišnji državljanin BiH u pežou slovenačkih registarskih oznaka.

Tri paketa marihuane, ukupne težine 3,948 grama, otkriveno je ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i u prtljažniku.

I ovaj automobil je kao i prethodni detaljno pregledan i na carinskom skeneru
kako bi se isključila bilo kakva mogućnost da u njima ima još skrivenih opijata.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: