Nazad

Više od 80 lekara prijavilo se za SPECIJALIZACIJU na KOSOVU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 07.08.2020 - 13:49

Za specijalizaciju na Kosovu prijavilo se više od 80 lekara iz Bujanovca i Preševa, rečeno je portalu Bujanovačke u kabinetu predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija.

Njihove prijave će biti upućene Ministarstvu zdravlja Kosova FOTO: Profimedia
Opština Bujanovac je u sredu objavila poziv lekarima i stomatolozima iz Bujanovca i Preševa zainteresovanim za specijalizaciju, nakon što se, kako kažu u lokalnoj samopravi, predsednik Nagip Arifi zvanično obratio kosovskom ministru zdravlja Armendu Zemaju zatraživši dodelu kvota.
 
Rok je bio do četvrtka u podne. Iz Bujanovca se prijavilo 24 lekara, a iz Preševa 60.
 
Njihove prijave će biti upućene Ministarstvu zdravlja Kosova koje će doneti odluku ko će dobiti specijalizaciju – rekao je Bujanovačkim šef kabineta opštine Sali Salihi.
 
Prema njegovim rečima, među kandidatima ima zaposlenih u Domu zdravlja u Bujanovcu, ali i nezaposlenih lekara.
 
U Srbiji se specijalizacije raspisuju prema planu mreže zdravstvenog sistema, objašnjava dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja Bujanovac.
 
Specijalizacije se dodeljuju svake godine prema potrebama ustanove, broju stanovnika i na osnovu saglasnosti nadležnih državnih ustanova - kaže dr Jovanović.
 
U Dom zdravlja se jedna lekarka vratila sa specijalizacije ginekologije, a pri kraju su internista i budući specijalizacija opšte prakse.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: