Nazad

Više od hiljadu ljudi u Vranju videlo izložbu „Ko je Malvina Hofman?”

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 11.09.2018 - 09:00

Tokom dve nedelje, koliko je trajala izložba u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, više od hiljadu posetilaca pogledalo je izložbu „Ko je Malvina Hofman?”, autora Vladimira Čeha.

Sa izložbe u Vranju. Foto: NU

Vranjska publika, učenici osnovnih i srednjih škola svakodnevno su obilazili izložbu moderne umetnosti, izložbu plakata inspirisanih srpskom vojskom u Prvom svetskom ratu.

Ovo je bila jedinstvena prilika  da kroz dela Malvine Hofman naučimo priču o Srbima i Amerikancima, priču o istoriji našeg prijateljstva.

Izložbu su organizovali Institut za istoriju oglašavanja, u saradnji sa ambasadom SAD u Beogradu i JU Narodni univerzitet Vranje, a u pitanju je priča o američkoj pomoći Srbiji u Prvom svetskom ratu, kao deo izložbe "Srbija, rat i plakat", koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja realizovana prošle godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: