Nazad

Viši sud potvrdio: Stojančić NIJE nenamenski trošio pare iz BUDŽETA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 20.07.2018 - 07:36

Viši sud u Vranju odbio je kao neosnovanu žalbu Osnovnog javnog tužilaštva i potvrdio presudu Osnovnog suda kojom je Branimir Stojančić oslobođen optužbi za nenamensko trošenje sredstava iz gradskog budžeta.

Branimir Stojančić oslobođen i na ponovnom suđenju FOTO: D. Ristić/OK Radio
Osnovno javno tužilaštvo u Vranju izjavilo je žalbu na presudu Osnovnog suda, pozivajući se na „bitne povrede odredaba krivičnog postupka“.
 
Prethodno je, marta ove godine, Osnovni sud oslobodio Branimira Stojančića optužbi da je kao gradski većnik za socijalna pitanja, vršio nenamensko trošenje budžetskih sredstava.
 
Ova presuda je doneta nakon ponovljenog procesa jer je Viši sud vratio predmet na ponovno suđenje Osnovnom sudu zbog sumnje da je u trenutku izricanja oslobađajuće presude slučaj bio zastareo.
 
Nakon ponovljenog glavnog pretresa, izvođenja novih dokaza i završnih reči, Stojančić je oslobođen po svim tačkama optužnice.
 
Proces se vodio po optužnici tužilaštva za nenamensko trošenje budžetskih sredstava prilikom isplate novčanih davanja za 2013. i 2014. godinu.
 
Na prvom suđenju, veštačenjima je, na osnovu eksterne revizije završnog računa budžeta grada Vranja za 2013. i 2014. godinu, ustanovljeno da nije utvrđena nepravilnost vezana za sporna novčana davanja, te je Stojančić oslobođen optužbi.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Saša
20.07.2018. , 10:21
Jok , mi smo.Branite se , štitite i treba da vas je sramota.U svetu smo prvi po korupciji i nesposobnom sudstvu.
Nenad
20.07.2018. , 13:14
Taj neki sudija je sigurno iz SPS..... Zalosno !!!