Nazad

VITEZOVI prodefilovali Vranjem (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 09.08.2019 - 20:37

Drugi Međunarodni festival srednjovekovne kulture „Kesar fest“ u Vranju počeo je defileom učesnika centralnim gradskim ulicama.

Srednjevekovni prizor na novom šetalištu FOTO: G. Mitić/OK radio
Defile je startovao od Gradske crkve, preko Karađorđeve ulice, do stadiona Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, nakon koje je usledila svečana smotra viteških družina i učesnika, pokazna vežba i bohurt borbe.
 
Viteške družine iz Kraljeva, Stalaća, Beograda, Gračanice, Mađarske će imati priliku da posetiocima prikažu svoje srednjevekovno oružje, opremu kao i umetnost borbe.
 
Ovakav festival ima za cilj da predstavi običan život, a posebno svečane događaje koji su se obeležavali na dvorovima slavnih Nemanjića
 
Na taj način, istovremeno se radi na promociji veštine i zanata iz doba srednjeg veka, očuvanju tradicije i kulturno - istorijskog nasleđa.
 
Organizatori festivala su Turistička organizacija grada Vranja i Viteška družina „Žuta sova“ iz Vranjske Banje. Pokrovitelj manifestacije je Grad Vranje.

Foto Galerija

Kesar fest defile gradom

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: