Nazad

Vlada Švajcarske podržava jačanje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 10.09.2020 - 14:19

Program Swiss PRO objavio je javni poziv pod sloganom „Da ravnopravnost postane stvarnost“ koji ima za cilj institucionalno jačanje lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Foto: Promo

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 100.000 evra podržati do 30 lokalnih samouprava u osnaživanju mehanizama koji doprinose promociji i zagovaranju rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama.
 
Javni poziv je otvoren do 12. oktobra 2020. godine a pravo učešća imaju 96 gradova i opština iz regiona Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije.
 
Lokalne samouprave će biti podržane sa do 3.300 evra po projektu koji za cilj ima povećanje učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, zdravlja žena, ekonomskog osnaživanja, položaja žena na selu, kao i pripadnica ranjivih grupa.

Aktivnosti mogu biti usmerene i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama, kao i promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.
 
Program posebno ohrabruje uspostavljanje međuopštinske i međuinstitucionalne saradnje, a dodatno će biti vrednovani i projekati identifikovani u lokalnim akcionim planovima za rodnu ravnopravnost.
 
Dodatne informacije o javnom pozivu i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici programa Swiss PRO.
 
Kako bi detaljno informisali predstavnike lokalnih samouprava i mehanizama za rodnu ravnopravnost o javnom pozivu, načinu prijavljivanja, kriterijumima za izbor projekata i dozvoljenim troškovima, program Swiss PRO će organizovati informativne sesije putem interneta prema sledećem rasporedu:


•    četvrtak, 17. septembar, sa početkom u 12 časova.
•    utorak, 22. septembar, sa početkom u 10 časova.
•    četvrtak, 24. septembar, sa početkom u 14 časova.
 
Javni poziv se sprovodi u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opštna (SKGO).



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: