Nazad

Vlasina čeka trubače

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 26.06.2012 - 08:09

Prvog vikenda u julu Surdulica i Vlasina okupiće sve majstore trube juga Srbije na 27. po redu tradicionalnoj kulturno turističkoj manifestaciji „Vlasinsko leto“.

Sa ranijih hepeninga na Vlasini
Za četiri dana, od 5. do 8. jula, od preko 40 prijavljenih, po osam najboljih pionirskih, juniorskih i seniorskih orkestara juga Srbije, glasovima specijalnog žirija i publike, upravo će na „Vlasinskom letu“ izboriti vize za ovogodišnji 52. Sabor trubača u Guči.
 
- Truba je davno postala naš brend. Zato se Surdulica i Vasina spremaju da i ove godine dočekaju oko 40.000 posetilaca - ljubitelja zvuka trube, ali i drugih pratećih manifestacija, koje smo locirali na obalama Vlasinskog jezera - kaže Ljubiša Ristić Rumun, urednik programa u surdulicckom Kulturnom centru.
 
Ristić popdseća da su proteklih godina upravo iz Surdulice, u pohod na najviša saborska priznanja u Guču, polazili orkestri i majstori trube Bakija Bakić, Fejat Sejdić, Boban Marković, Ekrem Mamutović, Milan Mladenović, Slobodan Salijević, Jovica Ajdarević, prošlogodišnji pobednik Elvis Ajdinović i drugi.
 
- Za 26 godina svi orkestri iz ovoga kraja, iz Vranja, Vranjske Banje, Vladičinog Hana, Bojnika, Grdelice, Lebana i naravno Surdulice, na ovoj smotri su sticali afirmaciju da bi se kasnije proslavili u Guči - podseća Ristić.
 

U pratećim programima ovogodišnjeg „Vlasinskog leta“ nastupiće Ana Bekuta, Ljuba Aličić i  niška rok grupa „Kerber“. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: