Nazad

Vlasina konačno dobija kanalizacionu mrežu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 18.02.2013 - 12:03

Opština Surdulica pokrenuće u narednom periodu veliki projekat izgradnje kanalizacionog prstena na Vlasinskom jezeru koji će koštati osam miliona evra.

Vlasina zimi

Predsednik surduličke opštine Novica Tončev za OK Radio kaže da je Evropska unija za te svrhe odobrila četiri miliona evra, a da se za ostatak sredstava očekuje pomoć države.

– To je jedan megalomanski projekat, ali će rešiti velike probleme na Vlasini kada je reč o kanalizacionoj mreži.

S obzirom da se radi o turističkom mestu, neophodno je komunalno urediti celo područje kako bi se nivo turističke ponude podigao na viši nivo.

To je najveći projekat ikada urađen na jugu Srbije, pa tako očekujemo pomoć i republičke Vlade koja treba da učestvuje sa četiri miliona evra – kaže Tončev.

On kaže da se od Vlasine ne može napraviti visokokvalitetni turistički centar dok se kanalizacioni prsten ne odradi, jer bi se gradnjom novih objekata uništila čista pitka voda.

– Već dva projekta kod Evropske unije su nam prošla u vrednosti od milion evra. Jedan od njih je projekat izgradnje letnje škole na Vlasinskom jezeru – ističe Tončev.     
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: