Nazad

Vranjanci zatvorili BORINE DANE, najbolja predstava Na Drini ćuprija (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 29.10.2019 - 11:54

Vranje - Poslednje večeri „Borinih pozorišnih dana“, ansambl vranjskog teatra odigrao je „Nečistu krv“ po motivima romana Bore Stankovića, u dramatizaciji Tijane Grumić i režiji Juga Đorđevića.

Scena iz
Komad čija je premijera izvedena neposredno pre početka festivala, još jednom je odigrana pred punim gledalištem renoviranog vranjskog pozorišta.
 
Publika je predstavi dala prosečnu ocenu 4,49.
 
Inače, najbolje ocenjena predstava na „Borinim pozorišnim danima, sa ocenom 4,84 je „Na Drini ćuprija“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, po motivima istoimenog romana Ive Andrića, u režiji Kokana Mladenovića.
 
Nakon nje, sledi Molijerov "Tartif" Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad u režiji Igora Vuka Torbice (4,72 ), „Rodoljupci" Jovana Sterije Popovića, u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd, u režiji Andraša Urbana (4,67), "Zašto je poludeo gospodin R?" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Boboa Jelčića (4,35) i "M.I.R.A." Bitef teatra, u režiji Andraša Urbana (4,22).
 
39. "Borine pozorišne dane" zvanično je zatvorio predsednik Skupštine grada Dejan Tričković koji je izrazio zadovoljstvo što su se glumci vranjskog teatra vratili u svoj dom i što su ovogodišnje pozorišne svečanosti Bori u čast održane u obnovljenoj zgradi Talijinog hrama.
 
Gotovo jednodušna ocena organizatora i publike je da ovogodišnji „Borini pozorišni dani“ u renoviranoj zgradi predstavljaju pun pogodak, nakon sedam godina održavanja u više nego skromnim uslovima u sali Doma vojske.
 
Kvalitet viđenih predstava, kao i odziv i reakcija publike, bili su na zavidnom nivou što „Borinim danima“ vraća renome koji im pripada.
 
Zadovoljstvo urađenim nije krio ni Željko Hubač, dugogodišnji selektor festivala, koji je, nakon odgledane "Nečiste krvi", saznavši koje su ocene dobile prikazane predstave, kratko prokomentarisao sa „Pametna publika!“.
 
Uspeh ovogodišnje smotre, nova zgrada, domaći ansambl pun entizijazma, odlična su polazna osnova za, nadamo se, uspešnu predstojeću sezonu i naredne, još bolje, „Borine pozorišne dane“

Foto Galerija

Borini pozorišni dani: Nečista krv

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: