Nazad

Vranjancima DVE NAGRADE na Joakimu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 14.05.2018 - 19:52

Na upravo završenom 54. festivalu "Joakim Vujić" u Novom Pazaru, predstava “Kepler 452-B" Pozorišta “Bora Stanković“ iz Vranja osvojila je dve nagrade.

Jelena Filipović (druga s leva) najbolja mlada glumica FOTO: Pozorište
Stručni žiri dodelio je predstavi "Kepler 452-B" specijalnu nagradu, a Jelena Filipović osvojila je nagradu za najboljeg mladog glumca.
 
“Joakim Vujić” je jedna od najznačajnijih pozorišnih smotri kod nas, a Vranjanci su se našli u društvu pozorišta iz Užica, Šapca, Lazarevca, Kragujevca, Gračanice i Novog Pazara.
 
Predstava “Kepler 452-B" je delo mladog autorskog tima koji čine Tijana Grumić koja je napisala tekst i reditelja Juga Đorđevića, kojima je ovo profesionalni debi u teatarskom životu Srbije.
 
Grumićeva i Vranjanac Jug Đorđević su kolege sa klase, a saradnja sa Pozorištem „Bora Stanković“ je dogovorena upravo na prošlogodišnjem festivalu „Joakim Vukić”.
 
Komad “Kepler 452-B" premijerno je izveden 21. februara u Domu Vojske, a uloge tumače Jelena Filipović, Radmila Đorđević, Nenad Nedeljković i Bojan Jovanović.
 
Vranjsko pozorište je prošle godine učestvovalo na festivalu “Joakim Vujić” sa predstavom “Ruža, uvela” i ubedljivo trijumfovalo na ovoj smotri, pobravši nagrade za najbolju predstavu, tekst, režiju, kao i tri glumačke nagrade.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: