Nazad

Vranje: Buka je u modi

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 27.01.2013 - 08:54

U najvećem delu Vranja nivo buke veći je tri do četiri puta od maksimalno dozvoljenog, saopšteno je posle 26. sednice Gradskog veća u Vranju.

Detalj iz centra grada

Portparol veća Branimir Stojančić saopštio je rezultate merenja, po kojima je na 23 merna mesta Zavod za javno zdravlje izmerio buku glasniju od 60 decibela.

Na 40 od 50 mernih tačaka registrovano je prekoračenje zakonski dozvoljene vrednosti buke za vrednosti  od 1,4 do 17,5 decibela.

Najbučnije je u naselju "Palestina", gde je u stambenom području izmereno čak 70,9 decibela.

- Nisu u mnogo boljoj situaciji ni građani koji žive u ulicama Vojvode Mišića i Kraljevića Marka gde je izmereno 66,5 decibela buke, dok je oko osnovnih škola "Vuk Karadžić i "Radoje Domanović" izmereno 67,5, odnosno 61,5 decibela - pojasnio je Stojančić.

Zavod je u zvaničnom izveštaju Gradskom veću ove podatke izneo samo na osnovu dnevnih merenja, uz procenu da se u večernjim i noćnim časovima nivo buke povećava zbog muzike u ugostiteljskim objektima.

Stojančić je na konferenciji za novinare izjavio da je u cilju preduzimanja koraka za zaštitu gradjana od buke Gradsko veće zatražilo od ZZJZ  da se intenzitet buke u gradu meri češće i da se merni instrumenti postave na većem broju mernih tačaka.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: