Nazad

Vranje čeka Beograd

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 14.06.2012 - 15:16

Nova vranjska vladajuća koalicija, sva je prilika, neće biti formirana pre republičkog dogovora o Vladi.

Lideri DS-a, SNS-a i SPS-a
Igor Andonov, potpredsednik Gradskog odbora DS-a kaže da se sa socijalistima na lokalu uveliko pregovara, ali da se na kraju krajeva čeka mig iz Beograda. 
 
Stav DS-a je da lokalna vlast treba da preslika republičku koaliciju.
 
– Mislimo da to najviše doprinosi razvoju grada - kaže Andonov. 
 
On očekuje da će do kraja nedelje pregovori o vladajućoj koaliciji na svim nivoima biti završeni, mada u Vranju za sada nije bilo razgovora o personalnim rešenjima i podelama gradskih preduzeća i funkcija.
 
 – Bilo je bitno da nađemo neki zajednički jezik o tome kako bi funkcionisala ta vlast u nekom narednom periodu – kaže Andonov.
 
Sa druge strane iz SPS-a poručuju da se formiranje gradske vlasti tek dogovara. 
 
Zoran Antić, predsednik vranjskih socijalista, napominje da je politika ozbiljan posao i da su interesi grada ispred stranačkih. 
 
– Iz tih razloga lokalna vlast možda i neće čekati formiranje republičke – kaže Antić. 
 
Antić ističe da vranjska vladajuća koalicija neće biti politička priča u kojoj je najvažnija podela funkcija, već da se urade konkretne stvari u interesu grada.
 

Sa treće strane, tu je SNS koji strpljivo čeka svoju šansu. I oni su imali pregovore sa socijalistima, i to javne, ali za sada ne izlaze u javnost sa mogućim dogovorom.  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: