Nazad

Vranje: Dijaspora kao razvojna šansa

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 21.12.2012 - 12:13

Okrugli sto na temu „Dijaspora kao resurs lokalnog razvoja“ održan je u petak u Skupštini grada Vranja.

Sa lica mesta

Na tom skupu  predstavljena je radna verzija istraživanja o potencijalu poslovne i naučne dijaspore Vranja, Vladičinog Hana, Bujanovca i Preševa.

- U ovom istraživanju u okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih kroz saradnju sa preduzetnicima i dijasporom“ se polazi od toga da migracije imaju razvojni potencijal a da bi dijasporu trebalo prepoznati pre svega kao resurs lokalnog razvoja – kaže Tanja Pavlov, direktor „Grupe 484“.

Prema njenim rečima najveći broj građana Vranja otišao je u inostranstvo od početka devedesetih, i to u Nemačku, Švajcarsku, Švedsku i Austriju.

 Projekat „Podsticanje zapošljavanja mladih kroz saradnju sa preduzetnicima i dijasporom“ sprovodi USAID projekat održivog lokalnog razvoja, „Grupa 484“ u saradnji sa gradskim vlastima,  Nacionalnom službom za zapošljavanje i Regionalnom razvojnom agencijom.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: