Nazad

Vranje: Ej, plovi lađa!!!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 23.03.2013 - 15:12

Vranje će postati najveća luka juga Srbije na plovnom kanalu Morava -Vardar - Dunav, saopštio je u subotu u prostorijama vranjskog SNS-a ministar rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

Ministar Bačević sa čelnicima lokalnog SNS-a u Vranju

On je kazao da će u ponedeljak potpisati ugovor o nastavku realizacije projekta o izgradnji plovnog kanala sa kineskim razvojnim fondom.

– Protokol o izradi studije izvodljivosti je već potpisan, a u ponedeljak ćemo potpisati ugovor o razmeni raspoložive dokumentacije.

Sva dokumentacija sa kojom mi raspoložemo, a tiče se plovnog hidro sistema Dunav - Morava - Vardar - Solun, biće im stavljena na raspolaganje i biće formiran tim koji će raditi na tom projektu.

Po mojim procenama, idejama i planovima, Vranje će biti najveća i najznačajnija luka na jugu Srbije, a ujedno i poslednja pre prelaska granice – optimističan je Bačević.

On je rekao da je ovo veliki projekat koji predstavlja veliku razvojnu šansu za Srbiju, pa i za Vranje, zbog koga je bio dosta kritikovan u medijima u prethodnom periodu.  

- Ukoliko taj projekat budemo realizovali lepa je budućnost pred nama. Mi kao država nismo u stanju da sami finansiramo taj megalomanski poduhvat, ali postoje države koje su voljne da investiraju u velike srpske projekte – istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, Srbija je u obavezi da stvori uslove za investiraje i da garantuje sigurnost investicija, a da li će i kada plovni kanal biti završen pokazaće studija izvodljivosti koju će izraditi Kinezi.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: