Nazad

Vranje: Formiran tim za izdavanje DOZVOLA za kretanje tokom policijskog časa

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 06.04.2020 - 12:11

Na osnovu saopštenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Grad Vranje formirao je koordinacioni tim koji će u saradnji sa Centrom za socijalni rad, tokom vanrednog stanja, vršiti prijem zahteva građana kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa.

Regulisano pitanje pomoći u kući i viđanje deteta FOTO: D. Ristić/OK Radio
Potrebno je da se građani zahtevom obrate lokalnoj samoupravi, i da potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole pošalju na mejl adresu: vranje.csr@minrzs.gov.rs. Kontakt telefon za sve informacije je 017/423-905.
 
Kako se navodi u saopštenju, jedinica lokalne samouprave će nakon provere dostaviti zahteve Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje će dalje proslediti Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole
 
Na ovaj način će jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa drugim organima lokalne samouprave i udruženjima građana registrovanim na njihovim teritorijama, pribaviti i dostaviti u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podatke o osobama koje pružaju usluge pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluga socijalne zaštite personalni asistent
 
Takođe, jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa centrima za socijalni rad sa iste teritorije, u obavezi su da, u slučaju prijema zahteva, obrade i podatke o roditeljima koji konačnom sudskom presudom regulišu viđenje deteta (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja) u smislu: policijski čas, i treba im dozvola da dete preuzme i/ili vrati u terminu određenom sudskom presudom, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: