Nazad

Vranje: Godišnjica odbora Jedinstvene Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 20.09.2013 - 11:40

Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju obeležava tri godine od formiranja odbora.

sa konferencije za novinare


Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, za tri godine postojanja, od 400 članova GrO je narastao u ozbiljnu političku organizaciju koja sada broji oko 2500 članova.

 

– Naš Gradski odbor ima urađenu kompletnu stranačku infrastrukturu. Posle dve godine funkcionisanja, uspeli smo da na izborima dobijemo četiri odbornika.

 

Postavši deo vlasti, ostvarili smo i jedan od ciljeva odbora – kaže koordinator JS za Pčinjski okrug Dejan Manić.

 

Prema njegovim rečima, cilj stranke je svakodnevna i bezrezervna pomoć građanima koji se ostvaruje uz pomoć koalicionih partnera.

 

– Predlog Jedinstvene Srbije da se đacima prvacima da jednokratna pomoć od 5 000 dinara prihvatio je gradonačelnik, ali i svi ostali koji čine gradsku vlast.

 

Upućen je novi predlog da đaci i penzioneri ne plaćaju gradski prevoz. Posle višegodišnjih pokušaja, ove godine je usvojeno projektno finansiranje što je veoma bitno za gradski sport.

 

Predloženo je formiranje gradske lige u malom fudbalu, kao i obnavljanje lige u velikom fudbalu – kaže Manić i podseća da je Skijalište na Besnoj Kobili prošle zimske sezone imalo najveći broj posetilaca od kako je preduzeće otvoreno.

 

– Komunalna policija radi besprekorno i trudi se da prema građanima nastupa preventivno.
 

Najpre opomenama skrećemo pažnju kršiocima zakona i ljudima sa lošim navikama, pa tek onda pribegavamo kažnjavanju – kaže predsednik odbora JS i načelnik Komunalne policije Nenad Antić.

 

Rukovodstvo GrO Jedinstvene Srbije podseća i da je za tri godine Jagodinu iz Vranja posetilo oko 500 ljudi, koji su imali priliku da vide kako taj grad funkcioniše.

 

Takođe, poljoprivrednik Slađan Stojanović je sa delegacijom iz Jagodine išao na sajam poljoprivrede u Francuskoj, nakon čega je usledila ideja o podeli besplatnih steonih junica.

 

Vranjanci su učestvovali i na sajmu tehnike u Minhenu, zahvaljujući Jedinstvenoj Srbiji, čulo se na konferenciji.

 

Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: