Nazad

Vranje: Jug Srbije bez telekomunikacija

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 27.03.2013 - 12:48

Međunarodni optički kabl pokidan je u sredu ujutru kod Vladičinog Hana, pa su skoro sve opštine na jugu Srbije komunikacijski odsečene od sveta, prekidom telefonskog i internet saobraćaja.

Vladičin Han, centar grada

Kako se saznaje u tehničkoj službi Telekoma, optički kabl je prekinut prilikom izvođenja radova na Koridoru 10 u selu Polom kod Vladičinog Hana, a popravka kvara očekuje se tokom dana.

– To je međunarodni kabl koji spaja Makedoniju i Grčku sa opštinama na jugu Srbije.

Bez telekomunikacionih veza su Vladičin Han, Surdulica i celo to područje, za koje nemamo optički prsten. Naši radnici su na terenu i očekujemo da kvar u što kraćem roku bude otklonjen – kažu u Službi održavanja vranjskog Telekoma.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović za OK Radio ističe da postoji opasnost od velikih posledica prekida telekomunikacionih mreža, jer je, kako je kazao, u toj opštini „sve stalo“.

– Kvar je prouzrokovao ozbiljne zastoje u radu i funkcionisanju lokalne samouprave, javnih preduzeća, privrede i uopšte stanovništva na ovom području.

Ko nema mogućnost komunikacije, taj kao i da ne postoji, tako da mi trenutno imamo takav status i postoji opasnost od velikih posledica – kaže Mladenović.

Inače, bez telefona i interneta su od srede ujutru banke, pošte, škole, prodavnice, javna preduzeća i ustanove, domovi zdravlja, policijske stanice i sva domaćinstva u opštinama na jugu Srbije.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: