Nazad

Vranje: Načelnica inspekcije šamarala stranku?! (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 09.08.2013 - 12:20

Načelnica veterinarske inspekcije u Vranju Biljana Đorđević (45) fizički je nasrnula u svojoj kancelariji na klijenta Srboljuba Ristića (60) iz Žapskog kod Vranja, zbog čega je policija podnela prijave Prekršajnom sudu protiv oboje, zbog vršenja nasilja.

Ristić

Kako objašnjava Ristić, on je pre nekoliko meseci pozvao nadležne iz Veterinarske stanice da izvrše kontrolu zdravlja njegove stoke, kako bi dobio mlečnu kartu za legalnu prodaju mleka i mlečnih proizvoda.

Obzirom da se niko nije pojavio da posao odradi, veterinari su ga uputili na veterinarsku inspekciju, gde je došlo do žešćeg sukoba u utorak 6. avgusta.

– Ušao sam u kancelariju kod načelnice Đorđević i tu je bio njen kolega kome sam se najpre obratio i rekao mu da neko ne radi dobro svoj posao.

U tom trenutku načelnica je skočila sa stolice i rekla mi „marš iz kancelarije đubre jedno seljačko“ , uhvatila me za revere, gurnula i opalila takvu šamarčinu da mi je pao mrak na oči.

Od šoka nisam znao kako da odreagujem, pa sam je samo pljunuo u facu i otišao u policiju.
 

Dva dana sam imao strašne bolove u glavi i morao sam da se obratim lekaru koji mi je prepisao određenu terapiju i bolovanje od 10 dana – kaže Ristić i dodaje da je svu dokumentaciju iz policije i Zdravstvenog centra spremio kako bi podneo privatnu tužbu protiv Đorđevićeve.

– Sramota je i bruka da me jedna mlada žena intelektualka, pritom načelnica državne službe šamara, gura i vređa. Otac me u životu nije toliko udario koliko jedna žena koja može ćerka da mi bude.

Mogao sam da je polomim na sred kancelarije, ali sam ja nepismen čovek dovoljno svestan da nemam prava nikoga da fizički zlostavljam.

Mogla je jednostavno da pozove obezbeđenje, ako je već htela da me izbaci napolje – kaže Ristić, napominjući da mu je Đorđevićeva pretila da će ga „strpati u zatvor jer joj je dečko među najjačim advokatima u Vranju“.

Načelnik Pčinjskog okruga koji je između ostalog zadužen za nadzor inspekcijskih službi u Vranju Budimir Mihajlović kaže da su i Đorđevićeva i Ristić podjednako krivi za incident, ali i da Biljana nikako nije smela fizički da se obračunava sa klijentom, pogotovu ne na radnom mestu.

– Ristić je dan nakon tog dešavanja došao kod mene i ispričao mi šta se dogodilo. Pozvao sam i Đorđevićevu na saslušanje i njena verzija priče nije ista kao i Ristićeva.
 

Ona tvrdi da je on najpre pljunuo i da postoji mogućnost da ga je zakačila rukom u gužvi koja je nastala u kancelariji.

Ja o ovome nisam obaveštavao nadležne u Republičkoj veterinarskoj inspekciji, ali znam da je zapisnik iz policije poslat i njima, kao i meni. Ovo nije smelo da se dogodi i tu nema razgovora – kaže Mihajlović.

 

Načelnica veterinarske inspekcije u Vranju Biljana Đorđević nije želela da komentariše incident.


U Republičkoj veterinarskoj inspekciji nam je saopšteno da je direktorka te državne institucije službeno odsutna, ali da će ceo slučaj biti ispitan.

Kako je rečeno, nakon unutrašnje istrage, inspekcija će se zvanično izjasniti o ovom slučaju.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: