Nazad

Vranje: Podrška RASELJENIMA za povratak na KOSMET

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 05.12.2018 - 13:40

U sali Narodne odbrane u Vranju sutra će biti održana javna prezentacija u okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na KiM“, koju organizuje Arbeiter Samariter Bund (ASB) u saradnji sa gradom Vranjem i organizacijom CenTriR.

Povratnicima razne vrste pomoći FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na  prezentaciji će biti  predstavljen program pomoći porodicama interno raseljenih lica u njihovim nastojanjima za održivi povratak na Kosovo i Metohiju.  
 
O ovoj temi govoriće predstavnici organizacije Arbeiter–Samariter–Bund (ASB), grada Vranja i Centra za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) u cilju informisanja  javnosti i upoznavanja interno raseljenih lica sa vrstama pomoći koje će biti dostupne povratnicima u naredne dve godine
 
Povratnicima na Kosovu i Metohiji namenjena je pomoć u vidu paketa nameštaja i bele tehnike, obuka za mlade za rad u Informaciono-komunikacionom sektoru, podrške razvoju poslovnih ideja povratnika, grantova u vidu mašina i opreme za početak poslovanja itd. 
 
Projekat se sprovodi u minimum 10 lokalnih samouprava u Srbiji, a među njima su Kruševac, Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Raška, Vrnjačka Banja, Trstenik, Aranđelovac, Vranje i Bujanovac, a finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika “ ukupne vrednosti 5,65 miliona eura.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: