Nazad

Vranje: Protest rudara ispred Skupštine

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 20.02.2013 - 13:01

Oko 100 rudara „Grota“ u sredu je organizovalo protestno okupljanje ispred zgrade Skupštine grada Vranja.

protest rudara Grot ispred Skupstine
Prema njihovim tvrdnjama rudniku preti bankrot zbog koga bi oni mogli uskoro da se nađu na ulici.  
 
Rudari tvrde da odluka Privrednog Apelacionog suda kojom je potvrđeno prvostepeno rešenje Privrednog suda u Leskovcu da u rudniku nije sprovedena reorganizacija „Grot„ vodi u bankrot. 
 
- Ukoliko dođe do bankrota mi ćemo biti na ulici, a u rudniku se normalno radi i plate su redovne unazad tri godine. Prosečna zarada je od 35.000 do 40.000 dinara. Reorganizacija možda nije odrađena u potpunosti, ali pomaka u poslovanju ima. 
 
Novi vlasnik Branislav Jović uložio je u kupovinu mašina milion evra – kaže Ranko Antić, rukovodilac geodetske službe u "Grotu". 
 
Rudare je primio gradonačelnik Zoran Antić koji im je obećao odlaganje ročišta zakazanog za 1. mart u Privrednom sudu u Leskovcu za 90 dana, kako bi bile ispitane sve okolnosti zbog kojih se onemogućava dalji rad rudnika.
 
- Želimo da utvrdimo šta sve stoji iza ovakve odluke jer nije normalno da se nešto što radi zatvori. Prošlog meseca imali smo rekordnu proizvodnju i to je činjenica, a sve ostalo je politika, na žalost – tvrdi Antić. 
 
U rudniku je zaposleno 300 radnika koji traže i pomoć države u rešavanju ozbiljne situacije u kojoj se nalaze. 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: