Nazad

Vranje: Putari pred Skupštinom

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 11.04.2013 - 14:14

Oko sto radnika Preduzeća za puteve (PZP) Vranje protestovalo je u četvrtak ispred zgrade Skupštine grada. Oni zahtevaju da se lokalna vlast uključi u rešavanje problema PZP-a.

Radnici PZP-a na protestu

Radnici PZP-a tražili su posredovanje gradonačelnika i predsednika Skupštine kod  Vlade Srbije i nadležnih ministarstava da im se ispllati dug za održavanje puteva u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu u zimskom periodu .

PZP je u stečaju unazad godinu dana, a u petak će u  Privrednom sudu u Leskovcu biti održano poslednje ročište na kome će biti odlučeno da li će putari otići u bankrot ili će biti prihvaćen plan reorganizacije, koji je prema njihovim tvrdnjama poguban za firmu.

Slobodan Mitrović iz Samostalnog sindikata PZP-a kaže da radnici traže da se ispita način odobravanja kredita od strane poslovnih banaka, jer su one najveći  poverioci preduzeća s obzirom da su pod hipotekom neke od organizacionih celina te firme.
 

- Tražimo smenu stečajnog upravnika Branka Mitića, jer je svojim radom još više pogoršao stanje u preduzeću, a  njegov plan reorganizacije nije dobro rešenje za opstanak firme, jer je takav plan nerealan – kaže Mitrović

 

Dragan Dimitrijević iz Samostalnog sindikata putara Srbije kazao je da se zbog nebrige države, putna privreda Srbije nalazi pred kolapsom.

- Iz godine u godinu izdvaja se sve manje sredstava u budžetu za poslove putara, za 2013. to je svega devet milijardi dinara – kaže Dimitrijević.
 

Štrajkače je primio Dejan Tričković, predsednik Skupštine. Njemu su  predočeni zahtevi putara kao i problemi u kojima se nalazi preduzeće.

U PZP-u je upošljeno 308 radnika kojima se i zagarantovani minimalac ne isplaćuje redovno, napominju sindikalci.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: