Nazad

Vranje: SNS se obezbedio blanko ostavkama odbornika

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 27.03.2013 - 08:51

Odbornici SNS u Skupštini grada Vranja morali su, kako se saznaje, da potpišu blanko ostavke na tu funkciju, zbog sve češćih prelazaka pojedinih odbornika u nove stranke.

Aktuelno vođstvo SNS-a iz Vranja

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, većina odbornika je potpisala taj papir, osim Dragoljuba Stevanovića (SNS) i Nenada Ordića (PSS), dok je odbornik Danijel Vasiljević (Pokret socijalista) ostavku odneo u svoju stranku.

Dobro upućeni izvori kažu da je na sastanku održanom u sredu došlo do žučne rasprave, pošto su pojedini odbornici odbijali da potpišu blanko ostavke.

Dragoljub Stevanović kaže da ne želi da išta komentariše po tom pitanju, ali nije ni demantovao informaciju da je bilo potpisivanja.

– Nemam komentar na pitanje zbog čega nisam potpisao, ali sam i zbunjen brzinom kojom je ta informacija dospela u javnost – kaže Stevanović.

Odbornik Nenad Ordić napominje da će izjave eventualno davati narednih dana, po odobrenju vrha svoje stranke, dok Danijel Vasiljević ističe da je ostavku odneo u Pokret socijalista jer  pripada toj stranci.

– To je dogovor koalicionih partnera. Generalno svaku odluku tog tipa donosi Izvršni odbor stranke kojoj odbornik pripada i zato sam papir odneo u svoju stranku – kratko je prokomentarisao Vasiljević.

Sa druge strane, predsednik GrO SNS i lokalne Skupštine Dejan Tričković demantovao je informacije da su se u SNS-u potpisivale bilo kakve blanko ostavke.

– To apsolutno nije tačno jer je protivustavno. Da bi neki dokument bio validan, on mora da bude overen u Uslužnom centru ili sudu, a pošto blanko ostavke nisu zakonski dozvoljene, samim tim ne mogu biti ni overene – kazao je Tričković.

Izvor blizak SNS-u priča da je sastanak u SNS-u na kome je predsednik GrO Dejan Tričković odbornicima uputio blanko ostavke na potpis bio veoma buran, jer se tom činu usprotivilo nekoliko odbornika.

Kako se nezvanično saznaje, na pojedince je vršen pritisak da stave svoj potpis, što su kasnije i uradili, dok je odbornik Stevanović ostao dosledan svojoj odluci da neće da potpiše protivzakonit dokument.

Podsećanje da su republički poslanici 20. jula 2011. godine usvojili izmene Zakona o lokalnim izborima, kojima se i u lokalnim skupštinama ukida praksa blanko ostavki, nakon što je ona 25. maja iste godine ukinuta u republičkom parlamentu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: