Nazad

Vranjska gimnazija proslavlja Dan Dantea Aligijerija i počinje obeležavanje Dana škole

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 25.03.2024 - 09:34

Povodom 25. marta, Dana Dantea Aligijerija, učenici Vranjske gimnazije izvešće kratku predstavu : "Ako pratiš svoju zvezdu " o Danteovom životnom putu - mračnoj šumi obasjanoj zvezdama, o mašti, ljubavi i poeziji najvećeg italijanskog pesnika. Nakon predstave publika će moći da pogleda film "Dante" Pupija Avatija.

Foto:Promo
Tokom sedam vekova, u večnosti kao i danas, Dante nas svojim stihovima iskovanim u patnji, iskušenjima i lutanju, izlivenim od melodije zvezda na nebu i najsvetlijih misli u čovekovom umu, vodi ka idealu gde se u veličanstvenom uzletu zauvek briše strašni pad, gde caruju milost i lepota kao uzvišeni izvor pesničke reči.
 
Ovom predstavom i projekcijom filma o Danteu, kao i potpisivanjem Protokola o saradnji Gimnazije i Udruženja "Dante Aligijeri" u Vranju, počinje obeležavanje Dana škole -  u ponedeljak, 25. marta, u 18:00 časova, u Svečanoj sali Gimnazije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: