Nazad

Vranjska policija zaplenila 60 kilograma više droge

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 16.05.2018 - 09:28

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju u saradnji sa Regionalnim centrom granične policije prema Republici Makedoniji od 1. januara prošle do 30. aprila ove godine u 229 zaplena oduzeli su više od 160 kilograma raznih vrsta opojnih droga što je oko 60 kilograma više u odnosu na isti period 2016. i 2017. godine.

Jedna od zaplenjenih količina droge. Foto: MUP Srbije

Takođe, prethodne i za prva četiri meseca ove godine zaplenjena je  21.399 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Iz policije navod ei da je otkriveno 208 krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policija je, po nalogu nadležnih tužilaštava, podnela 206 krivičnih prijava protiv 230 osumnjičenih za ova krivična dela.

Uhapšeno je 40 osoba, a do 48 sati zadržane 102.

U ovom periodu zabeležene su i neke od najvećih zaplena droge.

Vranjska policija zaplenila je početkom aprila ove godine više od 41 i po kilogram marihuane, skrivene u  specijalno napravljenim bunkerima na krovu i podu vozila „reno kango“ rumunskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Rumunije L. B. (51).

Policija je automobil zaustavila na auto-putu kod sela Srpska Kuća u okolini Bujanovca. Rumunski državljanin je uhapšen i zadržan do 48 sati.

Godinu dana ranije, na graničnom prelazu Preševo zaplenjeno je više od pet kilograma kokaina. Droga, spakovana u pet paketa, pronađena je u zvučniku, u prtljažniku “golfa” nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao turski državljanin A. C. (1978).

On je uhapšen i određeno mu je zadržavanje.

U maju 2017. godine, takođe, na Graničnom prelazu Preševo u pretresu vozila „reno scenik“ švedskih registarskih oznaka pronađeno je 17 i po kilograma marihuane upakovane u 47 paketa.

Vozač automobila švedski državljanin D. H. (31) i njegov suvozač D. D. (36), takođe državljanin Švedske su uhapšeni i zadržani.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: