Nazad

Vranjska truba osvaja Evropu: Ekrem na turneji po Francuskoj

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 07.08.2019 - 11:59

Orkestar Ekrema Mamutovića iz Vranja ovih dana se nalazi na turneji po Francuskoj, na kojoj tamošnju publiku upoznaju sa našim muzičkim nasleđem.

Ekrem će održati i muzičku radionicu francuskom trubačima FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prvi nastup Ekrem i njegovi trubači održali su u utorak, 6. avgusta u Duranu kod Tuluza.
 
Nastupili su na festivalu romske muzike "Welcome in Tziganie" kao zvezde večeri.
 
Večeras će još jedan nastup održati i u baru pod nazivom "Živeli" u istom mestu.
 
Orkestru predstoje nastupi na festivalu u Monastijeu 9. avgusta, 29. ovog mesca i u Lalaselu gde će Ekrem održati i muzičku radionicu namenjenu tamošnjim sviračima na trubi.
 
Francuskoj publici tamošnji promoteri orkestar Ekrema Mamutovića najavljuju biranim rečima, uz veliko poštovanje i razumevanje onoga što rade.
 
- Poreklom iz jedne od najstarijih i najčuvenijih porodica srpskih trubača, Ekrem Mamutović je odrastao sa trubom u svojim rukama.
 
Muzika ovog orkestra, otvorena za nove muzičke trendova ali neraskidivo vezana za vekovnu muzičku tradiciju, neodoljiv je poziv na ples i ujedno predivno muzičko putovanje Balkanom - stoji u promotivnom materijalu za koncerte.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: