Nazad

Vranjski putari ponovo u štrajku

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 26.06.2013 - 14:01

Oko 300 radnika Preduzeća za puteve Vranje u sredu je stupilo u generalni štrajk.

Sa jednnog protesta PZP-a u Vranju

Štrajk je počeo u pogonu Mehanizacije, gde su se kolegama iz Vranja pridružili i radnici iz Leskovca.

Prema rečima Dragana Dimitrijevića, člana Povereništva sindikata putara u Vranju i potpredsednika NO te organizacije u Beogradu, radnici su odustali od blokade puta pre svega zbog osetljivosti trenutka i aktuelnih briselskih dešavanja.

- Ne želimo da pravimo blokade i još više otežavamo tešku situaciju u zemlji. Odluku o tome donećemo u ponedeljak ili utorak, posle odgovora koji očekujemo iz Vlade Srbije - kaže Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, glavni zahtev putara je vraćanje zakoonskog rešenja po kome bi se deo od prodaje svakog litra benzina vraćao u održavanje puteva.

- Država mora sistemski da reši problem putara, i mi mislimo da je ovo najbolji način. Nadamo se da ćemo uz pregovore uspeti u svom zahtevu - kaže Dimitrijević.

Do tada, putari ostaju u štrajku, a u Vranju ističu svoju rešenost da istraju na tom putu ostanu sve do potpunog rešavanja svog glavnog probema, načina finansiranja održavanja puteva u Srbiji.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: